Youtube + CPA метод

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125
Прво нешто што ќе ти треба е едно 50тина јутуб акаунти и еден youtube comment rater.
Барате некое видео активно и пишувате коментар како на пример:
Do you want to get this comment rater? Visit XXX.com and download (Линк од страната ваша).
Потоа со comment rater мавате едно 50тина лајкој за да дојде во Top Comments.
Потоа на страната пишувате некој скратен текст и некој докази демек е многу добар,и едно големо Download Now.
Кога ќе стегне на тоа download now му вика за да добие download link дека треба да внеси е-маил. Кога ќе внесе,ќе има шанса да го download фајлот (ставете нешто фејк или нака биде некој обичен free public comment rater).
Сакав да ја споделам методов,се надевам дека некој ќе го тестира и ќе биде успешен.
Јас го немам тестирано,но во план ми е летово ако имам време да го тестирам :)
 
  • Like
Реакции: kiko

kiko

Активен член
Зачленет/а
3 мај 2012
Мислења
278
Реакции
105
ова некои дечки лани го правеа али се докажа дека не е толку ефикасно у пракса како у теорија... како прво многу е тешко да направиш 50 акаунти на јутјуб бидејќи барааф верификација за повеќето од нив(до душа со еден број можеш да верификуваш 3-4 акаунти али ке ти требаат 10 броја мин),потоа, јутуб ги брише сметките кои вака спамаати коментарот нема да ти остане подолго време за ефикасно да го искористиш... подобро ти е да земеш да правиш видеа за некој продукт и да направиш 10 квалитетни видеа и една сметка и така да собереш субс и друг месец за друг производ да рекламираш или пак да правиш многу видеа и да го преплавиш пазарот(ова читав дека било подобро коа станува збор за ит макркетинг)... како и да е што и да пробаш со среќа и сподели како ќе го направиш тоа :)
 

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125
ова некои дечки лани го правеа али се докажа дека не е толку ефикасно у пракса како у теорија... како прво многу е тешко да направиш 50 акаунти на јутјуб бидејќи барааф верификација за повеќето од нив(до душа со еден број можеш да верификуваш 3-4 акаунти али ке ти требаат 10 броја мин),потоа, јутуб ги брише сметките кои вака спамаати коментарот нема да ти остане подолго време за ефикасно да го искористиш... подобро ти е да земеш да правиш видеа за некој продукт и да направиш 10 квалитетни видеа и една сметка и така да собереш субс и друг месец за друг производ да рекламираш или пак да правиш многу видеа и да го преплавиш пазарот(ова читав дека било подобро коа станува збор за ит макркетинг)... како и да е што и да пробаш со среќа и сподели како ќе го направиш тоа :)
Незнам,јас баш го читав спротивното - дека овај метод бил многу ефикасен. Иначе за 50 акаунти,немора да правиш може и да најдеш да купиш за 2-3$. Иначе јутуб ретко ги бриши,затоа што лани јас спамирав со линк до понудата па не ми беше избришан ниту еден акаунт.
 

kiko

Активен член
Зачленет/а
3 мај 2012
Мислења
278
Реакции
105
Незнам,јас баш го читав спротивното - дека овај метод бил многу ефикасен. Иначе за 50 акаунти,немора да правиш може и да најдеш да купиш за 2-3$. Иначе јутуб ретко ги бриши,затоа што лани јас спамирав со линк до понудата па не ми беше избришан ниту еден акаунт.
убаво си кажа"лани ", оваа година се многу построги...али ипак пробај и кажи ни дали работи;)
 

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125
убаво си кажа"лани ", оваа година се многу построги...али ипак пробај и кажи ни дали работи;)
Се надевам дека ќе имам време да го тестирам,ама и да немам -затоа пишав,некој ако има време да го тестира. А сигурно нема да го поставев ако имаше критики за методов,туку како што кажав имаше пофалби дека многу бил ефикасен.
 
На врв Дно