Wp comments

Artweb

Член
Зачленет/а
12 февруари 2013
Мислења
127
Реакции
18
Здраво,
Kaко да ја исклучам формата за коментари што се наоѓа на секоја страна под постот?
Се е отштилирано во "Settings-Discussion" и за секој пост е отштиклирано во Screen Options и нема промена.

Поздрав
 

tool

Член
Зачленет/а
10 ноември 2011
Мислења
70
Реакции
14
И како гостин пак ги прикажува коментарите? Можеби зашто си уклучен како админ само ти ги гледаш

Ако не е тоа случајот, барај по фајловите каде се наоѓа <!–?php comments_template или некоја слична функција и избриши ја или намести ја на false
Можеш исто и во single.php и сличните фајлови да ја избришеш функцијата за коментари да не се прикажува, а сеуште да постои како функција

Не знам колку е безбедно ова со бришење на функции...
 

Artweb

Член
Зачленет/а
12 февруари 2013
Мислења
127
Реакции
18
И како гостин пак ги прикажува коментарите? Можеби зашто си уклучен како админ само ти ги гледаш

Ако не е тоа случајот, барај по фајловите каде се наоѓа <!–?php comments_template или некоја слична функција и избриши ја или намести ја на false
Можеш исто и во single.php и сличните фајлови да ја избришеш функцијата за коментари да не се прикажува, а сеуште да постои како функција

Не знам колку е безбедно ова со бришење на функции...
И како админ и како гост ги има.
Можам преку CSS да ја сокријам комент формата ама не ми е тоа поентата, сакам да откријам каде е проблемот.
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Здраво,
Kaко да ја исклучам формата за коментари што се наоѓа на секоја страна под постот?
Се е отштилирано во "Settings-Discussion" и за секој пост е отштиклирано во Screen Options и нема промена.

Поздрав

Од Power плагинот што го има објавено може да ти заврши работа.
 
На врв Дно