• После 10 години постоење, дојде моментот кога треба да се збогуваме! ИБиз ќе згасне на 1ви ноември 2021.

Remove email confirmation plugin

Ilishev

VIP
Зачленет/а
11 јули 2013
Мислења
393
Реакции
237
Некој да не знае некој бесплатен плагин за вордпрес за да го отстранам Е-Маил верифицирањето?
 

Ilishev

VIP
Зачленет/а
11 јули 2013
Мислења
393
Реакции
237
После регистрација ти се праќа е-пошта со линк за потврдување дека е-поштата е важечка... Т.е јас сакам само се регистрираш и да нема потреба од верификации и слични глупости :)
 

Goranski

Истакнат член
Зачленет/а
2 април 2013
Мислења
961
Реакции
635
После регистрација ти се праќа е-пошта со линк за потврдување дека е-поштата е важечка... Т.е јас сакам само се регистрираш и да нема потреба од верификации и слични глупости :)
пробај го овој наменет е за BodyPress тимплејти ама функционира и на core wordpress. Па пиши шо си направил
 

Naneski

Нов член
Зачленет/а
18 април 2014
Мислења
23
Реакции
12
Што платформа користиш за колектирање на е-маилс? Aweber, OptinMonster, MailChimp..?
 

Naneski

Нов член
Зачленет/а
18 април 2014
Мислења
23
Реакции
12
Претпоставувам дека користиш free акаунт до 2000 претплатници и 12000 маилс месечно, така да.. под default, тоа од mailchimp како опција не е дозволено. (заради СПАМ)
Но, постои опција доколку користиш WordPress - плугинот MailChimp WordPress Plugin, со промена на кодот.. или бришење на функцијата што го врши double-optin от.
1. Install the plugin and configure your email settings
2. Go to Plugins > Editor > Select plugin to edit and choose “MailChimp”
3. Find and select the file on the right-hand side titled mailchimp/miniMCAPI.class.php
4. Search for “$double_optin=true” and change it to “$double_optin=false” and hit save
 
На врв Дно