• После 10 години постоење, дојде моментот кога треба да се збогуваме! ИБиз ќе згасне на 1ви ноември 2021.

CMS pro!

томче

дизајнерче
Зачленет/а
8 септември 2011
Мислења
391
Реакции
16
Веб-страница
www.ibiz.mk
Така гуглајќи нешто што ми требаше го загледав овој CSM
image.jpg


На прв впечаток ме некако привлече и решив да му дадам шанса, ја инсталирав верзијата 2.5 и ме привлече уште повеќе. CMS доста едноставен а има се што би му потребало на дизајнер за страници на себе и на клиентите, и башка некако модерно скоцкан

За експлоити и сл работи не би требало да мислиме со оглед што не е толку распостранет како joomla, wordpress, vivvo

за дизајнирање ги погледнав структурите на тие неколку темички и доста е едноставно, скоро како дизајнирање на статични страници (да се ослободам овие денови ке скоцкам некоја тема колку да го пробам)

и еве се што има
 • Modular design – Creating a module(side box) takes only few clicks
 • Dynamic layout – Easy drag and drop of modules(sidebars) for each individual page
 • Unique page layout – Each page can have up to 4 module positions top/bottom/left/right
 • Dynamic menu creation – add as many menu items as you like, unlimited menu levels, easy drag.
 • Multiple posts per page – you can add multiple posts per page.
 • Dedicated contact and home page.
 • 9 professional modules included jQuery slider, News Slider, Event Manager, jQuery Tabs, Poll, Vertical Menu and Recent Twitts, Rss Feeds
 • Built in gallery module
 • Built in commenting system
 • Powerful file manager
 • Database backup/restore
 • SEO Optimized
 • Membership management
 • Membership subscription
 • PayPal and Moneybookers intergated
 • User permissions
 • Built in Installation wizard
 • and many more…
Admin area http://wojoscripts.com/cmspro/admin/
Demo CMS pro! | Home
Username: admin
Password: admin

линк да си го купите
Код:
http://codecanyon.net/item/cms-pro-lightweight-content-management-system/140078
а ако ја сакате 2.5 ке ја качам тука, иако ке ја најдам и последната верзија
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Изненаден сум, елегантен а има што да понуди! Морам да го пробам, ќе видам дали ја има некаде најновата верзија иако 30 долари не се многу кога се работи за сериозен сајт пари не се штедат. Админ делот е едноставен и лесен за работа.
 

kon

Истакнат член
Зачленет/а
12 ноември 2011
Мислења
1,195
Реакции
304
Веб-страница
darkoefremov.com
Дека рече кој сака да си купе и посочи линк :D Не читам мисли ја
 

томче

дизајнерче
Зачленет/а
8 септември 2011
Мислења
391
Реакции
16
Веб-страница
www.ibiz.mk
Дека рече кој сака да си купе и посочи линк :D Не читам мисли ја
епа после тој текст пишав дека ја имам верзијата 2.5 а ке ја најдам и 2.7 (и споделив линк)
 
На врв Дно