Ај со среќа

Читам ти го јас дневнико

Пошо ми стигнуват горе известувања, не за друго

xexe
Ц ц ц ц....
честито Стефан.. си тргнал на добар пат.. нек ти се множат доларчињата
сега, можеш да споделиш со нас и некои релевантни PPC информации.
прво, колку ти е ставено CPC на keyword-ите?
кој ти е CTR-от?
Average position?
колку имаш потрошено за да ги заработиш тие $52.70?
Максималниот бид за CPC-то ми е $0.4.
CTR-то ми е 0.22%, што е ептен малку. Но кога ја правев кампањата пред месец дена немав појма за CPA, а не пак PPC.
Average position - 3.94.
226,436 Импресии.
504 Клика, 33 конверзии(конвертира за $1.40).
CR-то е 6.51%, со EPC $0.09.
Потрошив $159.48, добив $46.20 од понудата која ја рекламирав. Ова е со $300 купон за Bing. Ми се врати 3 и пол пати помалку. Толку и очекував со тоа што не планирам целите мои кампањи да одат со PPC. Направив некои почетнички грешки, но човек учи од грешките, и не очекував премногу, па и не сум разочаран.
Кампањата не беше оптимизирана(ја ставив онака), а за нова реклама уште нема одобрување(многу се чека на adCenter).
Верувам дека се треба да се земе пополека и сакам да учам чекор по чекор, и да имам стабилен чекор.
А некој да објасни нешто поопширно за PPC, т.е. основите.
Може и една тема да се отвори во подфорумот PPC и да се објаснат тие работи CPC, CTR и тн
Многу научив, и секако дека ќе го пренесам моето искуство во нова тема за PPC, финти кои ги научив. Незнам дали ќе имам време али има многу, па може колку што имам време да напишам толку, па со време да дополнувам.
Работава беше дали јас можам да направам пари со CPA, без разлика дали сум во загуба или не. Секако се надевам дека отпосле ќе биде подобро.