Секој ден нова листа на Proxy IP

filipxo

Нов член
Зачленет/а
8 август 2013
Мислења
21
Реакции
11
Бидејќи веќе некое време немаат ставено во темите за прокси, еве јас ке ставам свежи :)

За денес (300) : ( ако случајно не работи некое пишете во темата ке ставам нови)
Исто така ако ви треба ИП од посебна држава пишете ке ставам, исто и ниво на заштита( Transparent, Elite, Anonymous..)

Во денешните има : 220 transparent, 50-55 elite и околу 20 anonymous proxy.

Код:
200.29.220.54:3128
200.29.220.54:8080
190.151.10.226:8080
89.234.195.145:80
182.52.235.105:80
180.180.121.80:80
180.94.69.66:80
213.181.73.145:80
180.180.121.37:80
203.93.104.20:80
62.173.37.204:80
180.180.121.57:80
118.195.65.247:80
221.176.14.72:80
218.108.232.190:80
61.153.236.30:80
202.107.222.50:80
221.181.192.29:80
218.29.54.105:80
221.10.40.234:80
221.181.192.30:80
200.107.237.231:8080
115.25.216.6:80
211.167.105.77:80
192.227.139.227:7808
61.219.241.170:80
192.227.139.227:8089
198.52.247.103:8080
193.182.156.91:80
91.241.21.10:8080
91.109.17.199:3128
213.175.93.33:8080
218.108.242.124:80
87.226.68.130:2020
91.188.39.232:8888
81.198.230.182:8080
91.188.39.14:8888
80.90.27.60:8080
93.91.246.11:8080
201.210.176.91:8080
190.0.16.58:8080
187.49.17.115:8080
186.90.148.33:8080
180.180.121.80:8080
41.191.52.113:8080
101.66.251.72:8080
110.77.202.58:8080
41.46.208.48:8080
41.78.26.225:8080
66.143.243.214:8080
190.207.233.107:8080
36.81.25.81:8080
180.250.34.30:8080
41.46.218.233:8080
189.113.64.126:8080
182.52.235.104:8080
118.163.165.79:8080
62.201.254.162:8080
89.251.103.130:8080
180.250.42.115:8080
180.180.121.176:8080
189.85.29.110:8080
195.191.13.2:8080
87.98.216.22:3128
78.130.201.110:8080
85.185.42.6:8080
213.144.202.61:3128
124.225.52.14:8080
85.135.52.30:8080
117.41.182.188:8080
110.77.149.146:8080
200.61.21.74:8080
94.214.105.7:80
92.46.119.60:3128
213.134.24.204:3128
37.59.49.163:3128
115.127.35.4:3128
203.114.109.66:3128
222.124.178.98:3128
202.106.16.36:3128
177.159.148.3:3128
186.215.255.210:3128
187.60.96.7:3128
213.186.122.123:3128
178.48.2.237:8080
86.111.144.194:3128
107.0.69.189:3128
110.138.162.171:3128
222.83.14.144:3128
94.200.108.10:3128
187.120.209.153:3128
189.80.213.213:3128
200.138.195.100:3128
107.6.112.242:3128
84.42.3.3:3128
177.19.255.95:3128
198.199.91.219:3128
113.28.244.195:3128
187.63.15.61:3128
106.187.103.77:3128
187.0.222.167:3128
200.164.112.25:3128
101.255.60.162:3128
179.214.195.101:8080
200.206.14.26:3128
89.30.117.150:3128
89.30.117.150:3129
185.12.230.214:8080
185.4.253.104:8086
113.164.1.40:3128
222.255.27.211:3128
113.161.100.51:3128
210.211.108.48:3128
14.160.87.59:8080
118.70.129.101:8080
117.3.68.159:8080
109.185.116.199:8080
190.128.205.2:8080
95.65.120.89:8080
93.116.206.167:3128
188.237.180.55:8080
188.138.196.18:8080
178.168.44.102:8080
77.89.242.154:8080
87.248.172.90:8080
190.121.163.94:80
190.128.170.18:8080
91.214.200.45:8080
188.237.180.55:80
123.129.240.175:8081
119.186.160.86:8000
183.62.172.50:9999
221.193.207.174:9999
219.159.198.8:9999
163.125.201.207:9999
221.181.192.29:81
61.55.141.10:81
123.129.240.173:8081
123.129.240.172:8081
221.10.40.234:843
118.26.57.13:83
118.26.57.13:82
202.98.123.126:8080
116.228.55.217:8000
116.228.55.217:8003
221.10.40.234:81
114.80.136.112:7780
200.85.39.10:8080
198.56.208.37:7808
204.93.54.15:7808
91.203.140.46:3128
172.245.20.109:7808
87.244.179.99:3128
198.27.97.214:8089
172.245.59.203:8089
91.214.84.110:3128
136.0.16.217:7808
193.25.120.235:8080
50.2.64.206:7808
193.160.225.13:8081
213.160.146.140:3128
194.126.181.47:81
178.132.218.237:443
79.135.207.34:8080
89.200.252.149:3128
91.98.111.207:8080
92.112.242.82:8080
62.201.207.14:8080
116.236.216.116:8080
212.138.92.17:8080
122.154.97.126:8080
119.97.146.148:80
114.141.162.53:8080
119.233.248.6:8080
101.66.251.72:80
222.124.198.136:3129
186.93.235.86:8080
201.243.201.116:8080
121.52.71.23:80
116.112.66.102:808
107.7.159.178:3128
180.92.159.210:8080
190.198.151.114:8080
118.97.95.174:80
67.136.153.130:3128
202.165.234.1:8888
202.43.188.9:8080
180.250.43.89:8080
222.124.218.164:8080
219.83.100.195:8080
202.152.6.10:8080
118.97.243.2:3128
202.143.146.199:8080
222.124.15.123:8080
180.180.122.214:8080
119.252.160.34:8080
202.169.238.74:80
118.97.77.119:8080
180.180.121.37:8080
180.180.121.148:80
180.180.121.124:80
180.180.121.70:8080
1.179.147.2:8080
180.180.121.52:8080
110.77.239.201:3128
180.180.121.52:80
180.180.121.99:8080
203.146.82.253:3128
182.52.235.98:80
180.180.121.220:80
180.180.121.99:80
182.52.235.52:80
180.183.172.253:3128
180.180.121.70:80
203.146.82.253:80
180.180.121.24:8080
115.254.33.35:3128
180.180.121.179:8080
180.183.65.204:8080
110.77.228.152:3128
124.124.85.210:3128
180.180.121.108:80
180.180.121.204:80
14.139.188.2:3128
115.249.100.2:3128
85.185.42.3:8080
91.99.101.218:80
85.185.42.5:8080
217.219.190.209:8080
94.184.245.9:8080
80.191.193.2:3128
95.38.32.66:8080
217.219.131.130:3128
115.127.29.210:8080
94.183.36.43:8080
180.211.134.34:8080
210.4.73.231:8080
180.211.142.242:8080
190.110.218.18:8080
203.83.170.26:8080
186.46.187.43:3128
186.46.185.186:80
186.5.116.232:3128
210.101.131.232:8080
173.213.96.229:8089
173.213.96.229:7808
198.56.208.37:8089
37.187.60.3:3128
198.143.1.163:7808
198.143.1.163:8089
198.27.97.214:7808
216.59.131.114:3128
203.78.36.245:82
203.78.36.245:85
82.144.130.199:3128
81.201.57.65:8080
88.146.208.123:8080
178.77.243.110:443
93.89.108.33:3128
60.249.192.116:8080
163.23.70.129:3128
60.249.192.115:8080
88.146.243.118:8080
211.22.221.234:8080
124.219.18.89:8080
178.208.255.123:3128
46.50.175.146:3128
88.135.0.32:3128
46.29.78.20:3128
109.194.65.175:3128
46.21.240.253:3128
46.181.135.215:3128
94.228.205.9:8080
89.110.41.165:8080
78.29.9.104:3128
149.255.6.67:8080
95.154.87.18:3128
94.228.204.10:8080
91.215.16.164:8080
95.31.42.89:3128
94.228.205.2:8080
62.220.54.115:3128
203.223.37.146:80
203.189.136.17:8088
94.137.239.19:81
118.69.168.6:3128
112.213.87.184:8090
201.148.26.28:80
201.148.26.28:8080
201.150.2.169:8080
190.0.46.66:8080
181.112.217.211:8080
190.85.49.218:8080
190.24.10.122:8080
190.249.167.115:8080
190.29.30.114:8080
190.248.94.78:8080
200.35.56.98:80
190.121.135.178:8080
190.248.128.238:8080
190.29.101.42:8080
190.7.157.82:8080
190.253.60.30:3128
 

filipxo

Нов член
Зачленет/а
8 август 2013
Мислења
21
Реакции
11
Update.
Денешни проксиња.

Вкупно:811 = Клик тука
Elite:185 = Клик тука
Anonymous:95 = Клик тука
Transparent:531 = Клик тука

Поради ограничената големина на карактери во пост (10,000), проксињата ги ставив во линк :)

GoodLuck!
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Ќе ја поставам темава како важна затоа што знам дека ќе користи на многу од нас!
 

filipxo

Нов член
Зачленет/а
8 август 2013
Мислења
21
Реакции
11
Исто така, има некој што ги проба проксињата во овие 2 дена? Дали е се во ред ?
 

filipxo

Нов член
Зачленет/а
8 август 2013
Мислења
21
Реакции
11
Update 10/01/2014
Денеска потрошив повеќе време, и извадив голема количина проксиња.

Вкупно:4,166 = Клик тука
Elite:820 = Клик тука
Anonymous:1208 = Клик тука
Transparent:2138 = Клик тука

GoodLuck!
 

xrt

Член
Зачленет/а
11 октомври 2013
Мислења
59
Реакции
10
Филип, ако ставаш секој ден, може посебно да ги ставаш не сите заедно? :)
 

Spireski93

Нов член
Зачленет/а
16 ноември 2013
Мислења
19
Реакции
3
Веб-страница
www.lion-tattoos.com
Бидејќи веќе некое време немаат ставено во темите за прокси, еве јас ке ставам свежи :)

За денес (300) : ( ако случајно не работи некое пишете во темата ке ставам нови)
Исто така ако ви треба ИП од посебна држава пишете ке ставам, исто и ниво на заштита( Transparent, Elite, Anonymous..)

Во денешните има : 220 transparent, 50-55 elite и околу 20 anonymous proxy.

Код:
200.29.220.54:3128
200.29.220.54:8080
190.151.10.226:8080
89.234.195.145:80
182.52.235.105:80
180.180.121.80:80
180.94.69.66:80
213.181.73.145:80
180.180.121.37:80
203.93.104.20:80
62.173.37.204:80
180.180.121.57:80
118.195.65.247:80
221.176.14.72:80
218.108.232.190:80
61.153.236.30:80
202.107.222.50:80
221.181.192.29:80
218.29.54.105:80
221.10.40.234:80
221.181.192.30:80
200.107.237.231:8080
115.25.216.6:80
211.167.105.77:80
192.227.139.227:7808
61.219.241.170:80
192.227.139.227:8089
198.52.247.103:8080
193.182.156.91:80
91.241.21.10:8080
91.109.17.199:3128
213.175.93.33:8080
218.108.242.124:80
87.226.68.130:2020
91.188.39.232:8888
81.198.230.182:8080
91.188.39.14:8888
80.90.27.60:8080
93.91.246.11:8080
201.210.176.91:8080
190.0.16.58:8080
187.49.17.115:8080
186.90.148.33:8080
180.180.121.80:8080
41.191.52.113:8080
101.66.251.72:8080
110.77.202.58:8080
41.46.208.48:8080
41.78.26.225:8080
66.143.243.214:8080
190.207.233.107:8080
36.81.25.81:8080
180.250.34.30:8080
41.46.218.233:8080
189.113.64.126:8080
182.52.235.104:8080
118.163.165.79:8080
62.201.254.162:8080
89.251.103.130:8080
180.250.42.115:8080
180.180.121.176:8080
189.85.29.110:8080
195.191.13.2:8080
87.98.216.22:3128
78.130.201.110:8080
85.185.42.6:8080
213.144.202.61:3128
124.225.52.14:8080
85.135.52.30:8080
117.41.182.188:8080
110.77.149.146:8080
200.61.21.74:8080
94.214.105.7:80
92.46.119.60:3128
213.134.24.204:3128
37.59.49.163:3128
115.127.35.4:3128
203.114.109.66:3128
222.124.178.98:3128
202.106.16.36:3128
177.159.148.3:3128
186.215.255.210:3128
187.60.96.7:3128
213.186.122.123:3128
178.48.2.237:8080
86.111.144.194:3128
107.0.69.189:3128
110.138.162.171:3128
222.83.14.144:3128
94.200.108.10:3128
187.120.209.153:3128
189.80.213.213:3128
200.138.195.100:3128
107.6.112.242:3128
84.42.3.3:3128
177.19.255.95:3128
198.199.91.219:3128
113.28.244.195:3128
187.63.15.61:3128
106.187.103.77:3128
187.0.222.167:3128
200.164.112.25:3128
101.255.60.162:3128
179.214.195.101:8080
200.206.14.26:3128
89.30.117.150:3128
89.30.117.150:3129
185.12.230.214:8080
185.4.253.104:8086
113.164.1.40:3128
222.255.27.211:3128
113.161.100.51:3128
210.211.108.48:3128
14.160.87.59:8080
118.70.129.101:8080
117.3.68.159:8080
109.185.116.199:8080
190.128.205.2:8080
95.65.120.89:8080
93.116.206.167:3128
188.237.180.55:8080
188.138.196.18:8080
178.168.44.102:8080
77.89.242.154:8080
87.248.172.90:8080
190.121.163.94:80
190.128.170.18:8080
91.214.200.45:8080
188.237.180.55:80
123.129.240.175:8081
119.186.160.86:8000
183.62.172.50:9999
221.193.207.174:9999
219.159.198.8:9999
163.125.201.207:9999
221.181.192.29:81
61.55.141.10:81
123.129.240.173:8081
123.129.240.172:8081
221.10.40.234:843
118.26.57.13:83
118.26.57.13:82
202.98.123.126:8080
116.228.55.217:8000
116.228.55.217:8003
221.10.40.234:81
114.80.136.112:7780
200.85.39.10:8080
198.56.208.37:7808
204.93.54.15:7808
91.203.140.46:3128
172.245.20.109:7808
87.244.179.99:3128
198.27.97.214:8089
172.245.59.203:8089
91.214.84.110:3128
136.0.16.217:7808
193.25.120.235:8080
50.2.64.206:7808
193.160.225.13:8081
213.160.146.140:3128
194.126.181.47:81
178.132.218.237:443
79.135.207.34:8080
89.200.252.149:3128
91.98.111.207:8080
92.112.242.82:8080
62.201.207.14:8080
116.236.216.116:8080
212.138.92.17:8080
122.154.97.126:8080
119.97.146.148:80
114.141.162.53:8080
119.233.248.6:8080
101.66.251.72:80
222.124.198.136:3129
186.93.235.86:8080
201.243.201.116:8080
121.52.71.23:80
116.112.66.102:808
107.7.159.178:3128
180.92.159.210:8080
190.198.151.114:8080
118.97.95.174:80
67.136.153.130:3128
202.165.234.1:8888
202.43.188.9:8080
180.250.43.89:8080
222.124.218.164:8080
219.83.100.195:8080
202.152.6.10:8080
118.97.243.2:3128
202.143.146.199:8080
222.124.15.123:8080
180.180.122.214:8080
119.252.160.34:8080
202.169.238.74:80
118.97.77.119:8080
180.180.121.37:8080
180.180.121.148:80
180.180.121.124:80
180.180.121.70:8080
1.179.147.2:8080
180.180.121.52:8080
110.77.239.201:3128
180.180.121.52:80
180.180.121.99:8080
203.146.82.253:3128
182.52.235.98:80
180.180.121.220:80
180.180.121.99:80
182.52.235.52:80
180.183.172.253:3128
180.180.121.70:80
203.146.82.253:80
180.180.121.24:8080
115.254.33.35:3128
180.180.121.179:8080
180.183.65.204:8080
110.77.228.152:3128
124.124.85.210:3128
180.180.121.108:80
180.180.121.204:80
14.139.188.2:3128
115.249.100.2:3128
85.185.42.3:8080
91.99.101.218:80
85.185.42.5:8080
217.219.190.209:8080
94.184.245.9:8080
80.191.193.2:3128
95.38.32.66:8080
217.219.131.130:3128
115.127.29.210:8080
94.183.36.43:8080
180.211.134.34:8080
210.4.73.231:8080
180.211.142.242:8080
190.110.218.18:8080
203.83.170.26:8080
186.46.187.43:3128
186.46.185.186:80
186.5.116.232:3128
210.101.131.232:8080
173.213.96.229:8089
173.213.96.229:7808
198.56.208.37:8089
37.187.60.3:3128
198.143.1.163:7808
198.143.1.163:8089
198.27.97.214:7808
216.59.131.114:3128
203.78.36.245:82
203.78.36.245:85
82.144.130.199:3128
81.201.57.65:8080
88.146.208.123:8080
178.77.243.110:443
93.89.108.33:3128
60.249.192.116:8080
163.23.70.129:3128
60.249.192.115:8080
88.146.243.118:8080
211.22.221.234:8080
124.219.18.89:8080
178.208.255.123:3128
46.50.175.146:3128
88.135.0.32:3128
46.29.78.20:3128
109.194.65.175:3128
46.21.240.253:3128
46.181.135.215:3128
94.228.205.9:8080
89.110.41.165:8080
78.29.9.104:3128
149.255.6.67:8080
95.154.87.18:3128
94.228.204.10:8080
91.215.16.164:8080
95.31.42.89:3128
94.228.205.2:8080
62.220.54.115:3128
203.223.37.146:80
203.189.136.17:8088
94.137.239.19:81
118.69.168.6:3128
112.213.87.184:8090
201.148.26.28:80
201.148.26.28:8080
201.150.2.169:8080
190.0.46.66:8080
181.112.217.211:8080
190.85.49.218:8080
190.24.10.122:8080
190.249.167.115:8080
190.29.30.114:8080
190.248.94.78:8080
200.35.56.98:80
190.121.135.178:8080
190.248.128.238:8080
190.29.101.42:8080
190.7.157.82:8080
190.253.60.30:3128
Дали може само да објасниш како може да ги користиме? Фактички ова се ИП адреси што може да ги користиме за креирање беклинкови од други ИП адреси, или грешка сум?
 

filipxo

Нов член
Зачленет/а
8 август 2013
Мислења
21
Реакции
11
Не те сфатив многу тоа со беклинковите, но овие ИП можиш да ги користиш за многу нешта. За ботови, промена на ИП итн.

http://www.youngzsoft.net/ccproxy/use-proxy-server.htm[DOUBLEPOST=1389394053,1389393854][/DOUBLEPOST]
Филип, ако ставаш секој ден, може посебно да ги ставаш не сите заедно? :)


Секој ден проксињата ги ставам вака:
Сите проксиња(Transparent,Elite,Anonymous) = прв линк, потоа одделно ги ставам Elite проксињата-втор линк па ги ставам Anonymous проксињата-трет линк и на крај Transparent проксињата- четврт линк. Сите се одделно, незнам на што мислиш ?[DOUBLEPOST=1389410840][/DOUBLEPOST]Update.
11/01/2014


Вкупно:5,000(+-2) = Клик тука
Elite:1376 = Клик тука
Anonymous:1185 = Клик тука
Transparent:2441 = Клик тука

GoodLuck!
 

xrt

Член
Зачленет/а
11 октомври 2013
Мислења
59
Реакции
10
Не те сфатив многу тоа со беклинковите, но овие ИП можиш да ги користиш за многу нешта. За ботови, промена на ИП итн.

http://www.youngzsoft.net/ccproxy/use-proxy-server.htm[DOUBLEPOST=1389394053,1389393854][/DOUBLEPOST]


Секој ден проксињата ги ставам вака:
Сите проксиња(Transparent,Elite,Anonymous) = прв линк, потоа одделно ги ставам Elite проксињата-втор линк па ги ставам Anonymous проксињата-трет линк и на крај Transparent проксињата- четврт линк. Сите се одделно, незнам на што мислиш ?[DOUBLEPOST=1389410840][/DOUBLEPOST]Update.
11/01/2014


Вкупно:5,000(+-2) = Клик тука
Elite:1376 = Клик тука
Anonymous:1185 = Клик тука
Transparent:2441 = Клик тука

GoodLuck!


Мислев посебно ден за ден да ги ставаш проксињата, пример од денес еден линк, од утре друг линк :)
 

filipxo

Нов член
Зачленет/а
8 август 2013
Мислења
21
Реакции
11
Проксињата се ставаат ден за ден. Провери во постовите и ке забележиш а сега го замолувам администраторот да ги избриши сите мислења освен со проксињата.
 

Goranski

Истакнат член
Зачленет/а
2 април 2013
Мислења
961
Реакции
635
кој ли користи уште прокси.... не сум запалил сокс 100 години
 

Spireski93

Нов член
Зачленет/а
16 ноември 2013
Мислења
19
Реакции
3
Веб-страница
www.lion-tattoos.com
Не те сфатив многу тоа со беклинковите, но овие ИП можиш да ги користиш за многу нешта. За ботови, промена на ИП итн.

http://www.youngzsoft.net/ccproxy/use-proxy-server.htm[DOUBLEPOST=1389394053,1389393854][/DOUBLEPOST]


Секој ден проксињата ги ставам вака:
Сите проксиња(Transparent,Elite,Anonymous) = прв линк, потоа одделно ги ставам Elite проксињата-втор линк па ги ставам Anonymous проксињата-трет линк и на крај Transparent проксињата- четврт линк. Сите се одделно, незнам на што мислиш ?[DOUBLEPOST=1389410840][/DOUBLEPOST]Update.
11/01/2014


Вкупно:5,000(+-2) = Клик тука
Elite:1376 = Клик тука
Anonymous:1185 = Клик тука
Transparent:2441 = Клик тука

GoodLuck!

Епа пример, ако креираш web 2.0 блог и на него направи беклинк кон твојата страна..... како што иамам читано може да проверат од која ИП адреса е направен блогот (и беклинкот во него) и ако видат дека е направн од иста ИП како и страната кон која линкуваш, тогаш фактички алгоритмот може да види дека самиот си ги правиш беклинковите што не е природно и тој да има помала вредност.

Уствари ми треба да можам да користам друга ИП адреса и од неа да направм web 2.0 блог со беклинк за да изгледа како некој Американец да напраил линк кон мојата страна од што е многу јака..... :) (ако некој има мислење за ова што го пишав нека каже, дали вие така работите? позз)
 

Goranski

Истакнат член
Зачленет/а
2 април 2013
Мислења
961
Реакции
635
Епа пример, ако креираш web 2.0 блог и на него направи беклинк кон твојата страна..... како што иамам читано може да проверат од која ИП адреса е направен блогот (и беклинкот во него) и ако видат дека е направн од иста ИП како и страната кон која линкуваш, тогаш фактички алгоритмот може да види дека самиот си ги правиш беклинковите што не е природно и тој да има помала вредност.

Уствари ми треба да можам да користам друга ИП адреса и од неа да направм web 2.0 блог со беклинк за да изгледа како некој Американец да напраил линк кон мојата страна од што е многу јака..... :) (ако некој има мислење за ова што го пишав нека каже, дали вие така работите? позз)Хахаха :) - Ај те молам дефинирај ми, кој е тој што може да провери?

Второ прашање - како тој што проверува има пристап до сите сервери на Web2.0 платформи?
Одговори ми, како е можно на пример Google да има пристап до Wikia, Tumblr, Pinterest, Instagram, ????


и уште една работа,
како што иамам читано
ако читаш на интернет немој да мислиш дека се е точно.... и тоа е нај глупиот факт што може некој да го пласира "ИМАМ ЧИТАНО НА ИНТЕРНЕТ"
 

filipxo

Нов член
Зачленет/а
8 август 2013
Мислења
21
Реакции
11
Прво, се извинувам што не бев редовен и не ставав проксиња но имав некој Х обврски и немав време за ништо. Ете од денес


Вкупно:1,035 = Клик тука
Elite:220 = Клик тука
Anonymous:173= Клик тука
Transparent:642= Клик тука
 

Spireski93

Нов член
Зачленет/а
16 ноември 2013
Мислења
19
Реакции
3
Веб-страница
www.lion-tattoos.com
Хахаха :) - Ај те молам дефинирај ми, кој е тој што може да провери?

Второ прашање - како тој што проверува има пристап до сите сервери на Web2.0 платформи?
Одговори ми, како е можно на пример Google да има пристап до Wikia, Tumblr, Pinterest, Instagram, ????


и уште една работа,
ако читаш на интернет немој да мислиш дека се е точно.... и тоа е нај глупиот факт што може некој да го пласира "ИМАМ ЧИТАНО НА ИНТЕРНЕТ"

Иначе овде читав, тоа е првиот резултат што излага на Google за "How to create good web 2.0 backlinks", затоа прашав ако има некој мислење за тоа да пише.... позз! :)
 

Goranski

Истакнат член
Зачленет/а
2 април 2013
Мислења
961
Реакции
635
и? што ако? не ти го разбирам прашањето, а и не ми одговори на мојте прашања...
 
На врв Дно