Прашање за keyword рангирање

Chuck Norris

Активен член
Зачленет/а
28 декември 2011
Мислења
250
Реакции
33
Веб-страница
google.com
Дали има врска ако во првите 10 резултати за одреден keyword излегуваат официјалните страни? Пример ако бараме "italian shoes for ladies" и првите 10 резултати се страните на брендовите (dolce i gabanna, gucci i sl.) или амазон? Значи со точен киворд во нсалов има можеби само 1 сајт, а со точен домеин нема никоја друга страна? Дали може овој киворд да се рангира или е многу тешко?
Како да процениме дали има голема конкуренција за тој киворд?
 

Goranski

Истакнат член
Зачленет/а
2 април 2013
Мислења
961
Реакции
635
Дали има врска ако во првите 10 резултати за одреден keyword излегуваат официјалните страни? Пример ако бараме "italian shoes for ladies" и првите 10 резултати се страните на брендовите (dolce i gabanna, gucci i sl.) или амазон? Значи со точен киворд во нсалов има можеби само 1 сајт, а со точен домеин нема никоја друга страна? Дали може овој киворд да се рангира или е многу тешко?
Како да процениме дали има голема конкуренција за тој киворд?
земи си MOZ.com имаш трајл за $1 цел месец. Имаш киворд дификулти и тоа е тоа.
 

Chuck Norris

Активен член
Зачленет/а
28 декември 2011
Мислења
250
Реакции
33
Веб-страница
google.com
земи си MOZ.com имаш трајл за $1 цел месец. Имаш киворд дификулти и тоа е тоа.
Ако може само и еден совет да ми дадеш... Еве да речеме дека се е во ред со страната, направена е добро со добар onpage & offpage seo. Со колку проценти би требало да се надевам на добра позиција? Односно, дали 30% е лесен за рангирање? Или е тежок? Еден совет само, до кој процент би требало да избирам кога би се одлучувал за кој keyword?

Благодарам многу
 

Ilishev

VIP
Зачленет/а
11 јули 2013
Мислења
393
Реакции
237
До 20 е многу лесно до 35 е медиум... Но сепак зависи топ 5 какви страни се.
 

Chuck Norris

Активен член
Зачленет/а
28 декември 2011
Мислења
250
Реакции
33
Веб-страница
google.com
На што би требало да внимавам за топ 5 или топ 10 страни? Кои критериуми?
 

Goranski

Истакнат член
Зачленет/а
2 април 2013
Мислења
961
Реакции
635
До 20 е многу лесно до 35 е медиум... Но сепак зависи топ 5 какви страни се.
да зависи многу од самиот киворд т.е самиот ниш и од компетицијата. до кај 35-40 би можело да се рангира доколку имаш добра страна со rich and valuable-content.
 

Chuck Norris

Активен член
Зачленет/а
28 декември 2011
Мислења
250
Реакции
33
Веб-страница
google.com
А Page-Authority важен ли е? Бидејќи со Domain Authority пример неможам да се споредувам со Амазон, нели?
 

Goranski

Истакнат член
Зачленет/а
2 април 2013
Мислења
961
Реакции
635
А Page-Authority важен ли е? Бидејќи со Domain Authority пример неможам да се споредувам со Амазон, нели?
да така е, меѓутоа Амазон можеш да го дерангираш со богата содржина, нивните артикли обично имаат краток опис и спецификации кои горе доле се копирано многу пати по други страни. Многу пати сум видел како помал Page Authority е рангиран повисоко од тој што има поголем. Така да тоа нека не ти биде репер, во принцип не би ни требало да се замараш со овие работи на старт (нормално претпоставувам дека почнуваш со нова страна) туку да се концентрираш како некој потенцијален купувач би конвертирал. Тоа е многу лесно да се постигне, тргни сам од себе кога купуваш некоја техника на интернет гледаш да прочиташ што повеке информации можеш пред да го купиш. Спецификации, текст, слики, тестимонис, видеа, коменти и така натамо....
 

Chuck Norris

Активен член
Зачленет/а
28 декември 2011
Мислења
250
Реакции
33
Веб-страница
google.com
да така е, меѓутоа Амазон можеш да го дерангираш со богата содржина, нивните артикли обично имаат краток опис и спецификации кои горе доле се копирано многу пати по други страни. Многу пати сум видел како помал Page Authority е рангиран повисоко од тој што има поголем. Така да тоа нека не ти биде репер, во принцип не би ни требало да се замараш со овие работи на старт (нормално претпоставувам дека почнуваш со нова страна) туку да се концентрираш како некој потенцијален купувач би конвертирал. Тоа е многу лесно да се постигне, тргни сам од себе кога купуваш некоја техника на интернет гледаш да прочиташ што повеке информации можеш пред да го купиш. Спецификации, текст, слики, тестимонис, видеа, коменти и така натамо....
Дада секако, но многу ми е важно како да дојдам до купувачот. Како да го доведам до страната, за да може да му продадам нешто. Знам дека на почеток (први 3-4 месеци) и не треба да очекувам некој органик трафик, но да одиш пример со reviews за Dolce & Gabbanna веројатно и би ти пропаднал сајтот освен ако немаш екстра поволности за друг извор на таргетирани посети.
 

Goranski

Истакнат член
Зачленет/а
2 април 2013
Мислења
961
Реакции
635
Дада секако, но многу ми е важно како да дојдам до купувачот. Како да го доведам до страната, за да може да му продадам нешто. Знам дека на почеток (први 3-4 месеци) и не треба да очекувам некој органик трафик, но да одиш пример со reviews за Dolce & Gabсbanna веројатно и би ти пропаднал сајтот освен ако немаш екстра поволности за друг извор на таргетирани посети.
со ревју сајт, многу е битно да имаш секој ден ново ревју. Исто така оди на Low продукти. На почеток, пишувај за било кој продукт, без многу да се замараш, за 2-3 месеци коа ке набилдаш авторитетност, тогаш поставувај ги продуктите за кои планираш да се рангираш.
 
На врв Дно