• После 10 години постоење, дојде моментот кога треба да се збогуваме! ИБиз ќе згасне на 1ви ноември 2021.

Правилник за користење

Статус
Затворена за нови мислења.

томче

дизајнерче
Зачленет/а
8 септември 2011
Мислења
391
Реакции
16
Веб-страница
www.ibiz.mk
Прв пат тука, Еве што треба да знаете за ИБиз Македонија.

1. Етика на пишување:

 • Строго е забранет секаков вид на спамирање!
 • Користењето на кирилица е задолжително, освен во случаеви каде што некој збор неможе да се преведе па мора да биде пишан на латиница.
 • Биди културен и почитувај ги другите корисници, внимавај на својот јазик, не пишувај вулгарни и навредливи зборови.
 • Наслов на темата задолжително да е уредно напишан, да ја објасни темата најдобро што е можно (во неколку збора). Секој наслов на тема пишан со големи букви ќе биде избришен или преименуван. Теми со наслови како "помош", "како ова", ке бидат избришани.
 • Линковите не смеат да бидат скратувани со Adf.ly или друг сервис сличен на него.
 • Теми и Одговори со непроверена информација ке бидат избришани.
 • Warez теми и линкови се забранети освен во ИБиз Download секцијата која може да содржи само линкови поврзани со темите на форумот.
2. Кориснички Подесувања:
 • Аватарот не смее да содржи вулгарна слика и адреса до вашата страна. Дозволена големина е 200х200.
 • Потписот може да содржи слика не поголема од 468x60 пиксели. Доколку имате слика во потпис дозволено е 1 ред текст, доколку пак немате слика дозволени се максимум 3 редови текст.
3. Реферал линкови:
Можеш да ставиш твој реферал во тема само ако:
 1. Доколку си автор на темата и убаво го објасниш целиот процес, ~300 збора минимум, и на крај на темата го наведеш твојот реферал линк кодиран.
 2. Реферал линк во потпис само за VIP членови.
4. ИБиз Сервиси
 • Трговски Центар.
  Доколку сакате да купите/продадете нешто, погледнете ја историјата на членот со претходните нарачки, погледнете ја репутацијата на членот колку да знаете со кого си имате работа. ИБиз како форум не сноси никакви одговорности доколку некој проба да ве "зезне". Затоа и постои сервисот за купување/продавање, и пожелно е по секоја купо/продажба да дадете оценка.
5. Бришење теми/мислења.
Администрацијата го задржуваат правото без претходно предупредување да менува и брише мислења/теми. Доколку ти ја нема темата тоа значи дека е избришана од јавен преглед.
За мислење кое не е поврзано со темата и/или ја насочува темата на погрешна насока целосно ќе биде избришано.

6. Забранети теми/мислења.
Дискусија во врска со следниве теми е забранета и истата може да резултира и со казнени поени како и забрана на користење на форумот. Листата на забранети теми/мислења е следнава:
Последна измена 30.09.2012 15.02.2014
 
 • Like
Реакции: Hope
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Дно