• После 10 години постоење, дојде моментот кога треба да се збогуваме! ИБиз ќе згасне на 1ви ноември 2021.

Правила за постирање

Статус
Затворена за нови мислења.

томче

дизајнерче
Зачленет/а
8 септември 2011
Мислења
391
Реакции
16
Веб-страница
www.ibiz.mk
Подправила за секцијата
Веб Дизајн
Како би требал да изгледа еден сајт. (Опфаќа процес од дизајнирање/осмислување па се до кодирање на сајтот)

  1. Пожелно е да е качена некаде страната/скриптата, оти најубаво се гледа/тестира качена, но може и со скриншотови
  2. Линкот да се кодира.
  3. Од кој аспект барате критика (дали дизајнот, дали функционалноста,...)
  4. Не е лошо да се наведе за каков тип корисници е (многу битна работа кој секој веб/графички дизајнер мора да ја знае пред да почне да изработува)


* погорните правила можат во секое време да бидат изменети, без притоа да бидете известени
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Дно