Миниум години за членство

томче

дизајнерче
Зачленет/а
8 септември 2011
Мислења
391
Реакции
16
Веб-страница
www.ibiz.mk
Мислам дека многумина ке се согласат но 13год е многу малку да се навлезе во интернет водите а не па да се размислува за интернет заработка.

Така го зголемивме минималниот праг за членство а тоа е 15год.
Некој сеа ке каже нема голема разлика од 13 до 15. али мислиме дека со 15год членовите ке се доволно зрели за да размислуваат на дополнителен џепарац.

Сепак секаде има "дупки во законот", и има деца кои се доста напредни, тие можат да не контактираат дa наведат слики/линкови/.. од заработка и зошто сакаат да се зачленат (што би се рекло мотивационо писмо)

Кое убаво ке биде разгледано од наша страна и им се овозможи на тие членови да споделуваат искуства, и бараат помош кај заглавиле со нас


Благодарам на читањето :bye:
п.с. за тие <15 баталете компјутери/игри/фејсбуци/... Излезете надвор, ги пропуштате најубавите години од детството
 

Geekoid

Нов член
Зачленет/а
7 ноември 2011
Мислења
55
Реакции
2
Банирајте ме тогаш <15 сум. :)
Унбан кога ќе сум 15.
 

томче

дизајнерче
Зачленет/а
8 септември 2011
Мислења
391
Реакции
16
Веб-страница
www.ibiz.mk

важна

Нов член
Зачленет/а
4 јануари 2012
Мислења
14
Реакции
1
Веб-страница
pukanka.wordpress.com
Како ќе препознаете кој е под, а кој е над 15 години? Да не барате скен од документ за идентификација? :D Ова правило е сосема непотребно. А 13, а 15 исто ти е тоа ...
 

Креатор

Нов член
Зачленет/а
4 јануари 2012
Мислења
22
Реакции
1
Како ќе препознаете кој е под, а кој е над 15 години? Да не барате скен од документ за идентификација? :D Ова правило е сосема непотребно. А 13, а 15 исто ти е тоа ...

Па колку - толку сепак може да се познае по стилот на пишувањето, знаењето на корисникот колку години е. Има случаеви деца од 13 години да се напредни и да не се препознаат дека се под 15 но тие се навистина ретки.
 

томче

дизајнерче
Зачленет/а
8 септември 2011
Мислења
391
Реакции
16
Веб-страница
www.ibiz.mk
Како ќе препознаете кој е под, а кој е над 15 години? Да не барате скен од документ за идентификација? :D Ова правило е сосема непотребно. А 13, а 15 исто ти е тоа ...

Па ако е некој доволно паметен и низ постовите да не му се примети, тогаш заслужува со <15 год да е член. а мање/више ке се примети по пишувањето.

А некој со 13год е сеуште зелен и ако родителите му дозволуваат да виси цел ден на компјутер ок(немам ништо против тоа),
но премногу мал е да размислува за мисли за заработка што би се рекло неможе дури ни сметка во банка да си отвори.

а 15год е ставено како пролазно, во иднина не е исклучена и опцијата да се зголеми (пр 18:halfliquid:)
 

Nakolce

Активен член
Зачленет/а
1 ноември 2011
Мислења
510
Реакции
84
Па ако е некој доволно паметен и низ постовите да не му се примети, тогаш заслужува со <15 год да е член. а мање/више ке се примети по пишувањето.

А некој со 13год е сеуште зелен и ако родителите му дозволуваат да виси цел ден на компјутер ок(немам ништо против тоа),
но премногу мал е да размислува за мисли за заработка што би се рекло неможе дури ни сметка во банка да си отвори.

а 15год е ставено како пролазно, во иднина не е исклучена и опцијата да се зголеми (пр 18:halfliquid:)

За да се зголеми на 18 и јас сум за... Ама после 1 ви мај :D
 

CofD

Активен член
Зачленет/а
5 декември 2011
Мислења
202
Реакции
26
Веб-страница
lolding.com
Над 16 може, над 18 не е убаво некој може е женет на 16 па му треба за живот- жена, деца ова она, а и швалерка ако има тоа трошок и пол е ;)
 
На врв Дно