• После 10 години постоење, дојде моментот кога треба да се збогуваме! ИБиз ќе згасне на 1ви ноември 2021.

Мали известувања

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Кантата е тргната од форумот, сега сите непотребни теми само ќе бидат сокриени од јавен преглед.[DOUBLEPOST=1355341710,1355234509][/DOUBLEPOST] Доколку некој постира повеќе пати или поради некаков проблем два пати се објавува исти пост тој ќе биде споен во еден како примеров сега. Доколку има некаков проблем пријавете.[DOUBLEPOST=1356286165][/DOUBLEPOST]Предновогодишно уредување на ИБиз ќе има некои промени во функционирањето па доколку забележите некои грешки пријавете.[DOUBLEPOST=1357294180][/DOUBLEPOST]Во новава година да почнеме со тоа што го имаме на todo листа.
Додаден е нов форум Останато каде што ќе бидат доадени повеќе подфоруми.
Сега за сега се само форумот за Електронски платежни средства, Joint Ventures и Freebies/Giveaways.
Променети се насловите и позициите на останатите форуми.
Ќе бидат додаден уште 1 форум...[DOUBLEPOST=1358447048][/DOUBLEPOST]ИБиз не беше достапен за корисниците на интернет од One.
Се надевам ќе биде средено во скоро време.[DOUBLEPOST=1359399925][/DOUBLEPOST]Како што спомнав ќе има драстични промени во ИБиз после 1ви. Ова е само почеток.
  • Нерегистрираните членови како и членовите со помалце од 50 мислења нема да може да ги гледаат кодираните линкови.
  • Линковите се сега "nofollow". Освен за ВИП членовите, сите останати членови кои користат линкови во потпис или во мислења се "nofollow".
Зашто скриени линкови?
- Затоа што една архива која е споделена на ИБиз беше симната повеќе од 50 пати а во истата тема има само едно мислење.
Зошто "nofollow"?
- За оној спам кој ќе помине низ очите на модераторите нема да биде детектиран од Google така да сега единствено "dofollow" линкови ќе имаат само ВИП членовите.
Секој обид за заобиколување на заштитата (hxxp:// наместо http://) ќе резултира со опомени.
Доколку забележите некакви проблеми/грешки пријавете, ова функција е за прв пат на ИБиз објавена па се надевам дека нема да има никакви проблеми.[DOUBLEPOST=1359666008][/DOUBLEPOST]Додадено е Google Authorship кое ќе биде достапно само за ВИП членовите и Авторите.
За да се избегнат некои пропусти ќе се направат уште неколку тестови, па потоа ќе има инструкции како да се подеси во вип форумот.
Ќе забележите под корисничкото име дека има “Тема од...“ тоа е од тие кои веќе имаат поврзано ИБиз профлот со Google+. Ова ќе се прикажува само во теми каде што ВИП членот е креатор. Одредени теми ќе бидат индексирани од гугл и автор ќе бидете вие.[DOUBLEPOST=1359728827][/DOUBLEPOST]ИБиз Македонија е симната најдолу. Нема да преставува никаков проблем за новите членови. Откако ќе се регистрираат на ИБиз ќе добијат известување за да ги прочитаат правилата и да се престават. Со ова промена им се дава приоритет на поглавните форуми и се направи еден распоред како од креирање на веб страна -> white hat seo -> малце blackhat ;) за на крај да се дојде до делот заработка. Offtopic е сега само Кафе Муабет.[DOUBLEPOST=1361819380][/DOUBLEPOST]ИБиз денес го имаше најголемиот downtime до сега. роблемот не беше до ИБиз но ете настрада. Порталот има проблем кој би требало да биде решен во скоро време, а до тогаш преку ibiz.mk ќе се пристапува до форумот.[DOUBLEPOST=1361822110][/DOUBLEPOST]Edit: поправено.
Доколку добиете некаков проблем само пријавете тука или по порака.[DOUBLEPOST=1363511988][/DOUBLEPOST]Преуредување на порталот, сега ќе се прикажат горе најновите постови. Ова фалеше и сега е средено.
Доколку не ви се прикажува убаво, или забележите некаков проблем пријавете.
%25D0%259E%25D0%25BF%25D1%2586%25D0%25B8%25D0%25B8-%2520RecentSlider%2520-%2520Admin%2520CP%2520-%2520%25D0%2598%25D0%2591%25D0%25B8%25D0%25B7%2520%25D0%259C%25D0%25B0%25D0%25BA%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2598%25D0%25B0%2520-%2520%25D0%2598%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BD%25D0%25B5%25D1%2582%2520%25D0%25BC%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25BA%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B3%2520%25D1%2584%25D0%25BE%25D1%2580%25D1%2583%25D0%25BC.png
[DOUBLEPOST=1364868864][/DOUBLEPOST]Овозможена е опција на бришење на повеќе конверзации одеднаш. Означете една или повеќе и кликнете на една од опциите и ОК на крај.
lightshot.png
[DOUBLEPOST=1371506731][/DOUBLEPOST]Стефан е назначен за Супер Модератор, Мило ми е што имам член на ИБиз како што е Стефан.
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Додаден е форум Услуги.
Сега може да Купувате или Продавате услуги на ИБиз.
Ова беше најавено како посебен форум (маркет) ама сега за сега ќе биде вака.

Важно: Доколку претходно сте отвориле некоја тема каде што продавате услуги пријавете ја темата за да истата биде префрлена во соодветниот форум.

Овој форум ќе има посебни правила за објавување, тоа значи дека сега на почеток ќе имаат можност да објавуваат услуги сите членови на ИБиз.

За се што ве интересира пратете ми ПП.[DOUBLEPOST=1395173413,1382922748][/DOUBLEPOST]ИБиз се префрли на најновата верзија на xenforo. Со тоа старата тема која ја имавме веќе не е поддржувана од новата верзија и треба да се направат големи промени кои не вредат и ќе одземат многу време. За тоа време имаме нова тема која е целосно responsive.
Ќе треба да се поправат/преведат одредени делови.

Доколку имате некаков проблем слободно пишете ми ПП.
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Ибиз беше во прекин некој период, сега е се во ред. Доколку забележите некакви проблеми во работењето ве молам пријавете.
Наскоро ќе има некои новости :)
 
На врв Дно