Конкуренцијата не спие - negative seo

sanja

Член
Зачленет/а
10 мај 2012
Мислења
29
Реакции
13
Започнав блог (health niche) пред некој месец, но изгледа дека на конкуренцијата сум и трн во очи.

Случајно забележав дека некои сајтови кои воопшто не се поврзани со моето ниче линкуваат до мојот сајт.
Еден од нив е порно сајт, поголем дел од останатите ми даваат 404 error кога се обидувам да ги отворам.

Што можам да направам за тие да бидат избришани? - Макар и да ги контактирам сопствениците не верувам дека ќе има некаков ефект.
Знам дека постои Disavow опција на Google Webmaster, но со тоа само ќе постигнам ваквите линкови да не бидат земени во предвид при ранкирање на сајтот, а јас сакам целосно да бидат избришани.

Искрено, воопшто не ми е јасно зошто некој се замара со сајт кој има DA 1 и 0 backlinks. Постовите ми беа ранкирани од 30-80 позиција на гугл, деновиве забележувам пад.

Што може да се направи во ваква ситуација?
За почеток нарачав Majestic од фивер со цел подетално да ја изанализирам ситуацијата.
 
На врв Дно