• После 10 години постоење, дојде моментот кога треба да се збогуваме! ИБиз ќе згасне на 1ви ноември 2021.

Кога би бил ваш ИБиз...

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Кога мислев за портал, не мислев за XenForo портал, мислев на WordPress, Drupal и слично.

За теми нешто одбери овде некоја темна верзија или напрај своја(лесно е правењето на XenForo)
Код:
http://xenforo.com/community/resources/categories/dark-styles.6/
Нема планови за додавање на друг CMS заедно со Xenforo.
Имаме уште една тема на која работам но моментално не е довршена.
 

kon

Истакнат член
Зачленет/а
12 ноември 2011
Мислења
1,195
Реакции
304
Веб-страница
darkoefremov.com
@dorco ... како бе нема врска ? КсенФоро ти е форум софтвер, вордпрес ти е блог. Не трескај глупости.
 

kon

Истакнат член
Зачленет/а
12 ноември 2011
Мислења
1,195
Реакции
304
Веб-страница
darkoefremov.com
ij4.png


:)))
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
kon прочитај го повторно постот на dorco.
ИБиз има портал (делумно), значи има разлика помеѓу ibiz.mk и ibiz.mk/forum но функцијата на пишување е исто како да пишувате мислење со тоа што во случајов вашата тема ќе биде објавена на ibiz.mk како статија. Тоа што го гледаш на ibiz.mk е додаток на xenForo додека пак Wordpress ќе биде посебен CMS што и не сакаме да инсталираме сега за сега ништо освен xenForo.
 

dorco

Активен член
Зачленет/а
26 јануари 2013
Мислења
361
Реакции
118
тоа сакав да го кажам, ама кој да ме рабере..... со сила паметен не бива...
портал си е портал без разлика дали ке биде на вордрес или ксенфоро или некој трет...... сигурно не даваат пари ако имаш вордпрес.
 

TheHarrabed

Нов член
Зачленет/а
30 март 2013
Мислења
65
Реакции
5
Мое беше да предложам афторот на форумот најдобро си знае, не е ништо чудно тоа што никој несака да пишува и тоа што форумот не е многу познат во Македонија а е стар околу 2 години.[DOUBLEPOST=1372067385,1372067349][/DOUBLEPOST]
тоа сакав да го кажам, ама кој да ме рабере..... со сила паметен не бива...
портал си е портал без разлика дали ке биде на вордрес или ксенфоро или некој трет...... сигурно не даваат пари ако имаш вордпрес.
Оди ти направи портал на bloger.index.hr можеби ќе направиш некој денар...
Се гледа многу се разбираш од платформи за вебстрани.
 

dorco

Активен член
Зачленет/а
26 јануари 2013
Мислења
361
Реакции
118
првата реченица од горниот пост не беше наменета за тебе.
Иначе кога предложуваш нешто, дај образложение....... неможе зашто ти така сакаш да биде. Еве ја сакам порталот да биде кастом скрипта. Може?
Тоа што никој не сака да пишува не е сигурно ради ксенфоро платформата. Друга работа, оваа професија е на стартот во државава, така да незнам како очекуваш да има луге... Лугето сеуште не веруваат дека можат да се заработуваат пари онлајн.....
 

TheHarrabed

Нов член
Зачленет/а
30 март 2013
Мислења
65
Реакции
5
првата реченица од горниот пост не беше наменета за тебе.
Иначе кога предложуваш нешто, дај образложение....... неможе зашто ти така сакаш да биде. Еве ја сакам порталот да биде кастом скрипта. Може?
Тоа што никој не сака да пишува не е сигурно ради ксенфоро платформата. Друга работа, оваа професија е на стартот во државава, така да незнам како очекуваш да има луге... Лугето сеуште не веруваат дека можат да се заработуваат пари онлајн.....

па секако дека нема да веруваат, кога сите Македонци спијат на фејсбук :)
 
На врв Дно