• После 10 години постоење, дојде моментот кога треба да се збогуваме! ИБиз ќе згасне на 1ви ноември 2021.

Кога би бил ваш ИБиз...

POWER

Активен член
Зачленет/а
31 декември 2011
Мислења
438
Реакции
46
Веб-страница
filiptodorov.info
Истото и јас го предложив ама не го прифатија.
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Менување на мислење после 10 минути. И ако измениш после тие 10 минути да пише, ---Променето на *датата* ---

Пошто вака ќе треба дупли мислења да има..

Да, ќе има вакво нешто каде што доколку се пише мислење под истиот пост, автоматски ќе се спојат мислењата, како што беше и на vbulletin.

Истото и јас го предложив ама не го прифатија.
Ти ми се чини предложи сосема друго. :)
 
  • Like
Реакции: Bubo

CofD

Активен член
Зачленет/а
5 декември 2011
Мислења
202
Реакции
26
Веб-страница
lolding.com
Кога би бил мој ибиз:
1. Би гледал да добијам (или купам) ВИП акаунт од познатите IM форуми, пр. BHW и од таму би преведувал содржини што се корисни и потоа би ги објавил тука :)
2. Би забранил „молење“ за лајкови, од типот „еј ми фалат 10ина лајкови ај ако можете лајкнете“. Мислам дека се претерува со ова, ако некој сака мк лајкови нека ги моли на чет пријателите. :notwork:
3 Би ги затворил оние дневници кои не се ажурирани секојдневно или пак на 2 дена, а со самото тоа не се корисни. ;)
 

kon

Истакнат член
Зачленет/а
12 ноември 2011
Мислења
1,195
Реакции
304
Веб-страница
darkoefremov.com
Ова со дневниците никако не го оправдувам... ако има некој некаков проблем, или не стигнува да напише, не работел тој ден... или слично зошто да се затвори... можеби по 3 дена ке напише што работел претходните денови кои не ги ажурирал...

А и ова со BHW не ти го оправдувам... зошто да се копираат статии и теми кога од поискусните пишуваат и објаснуваат се' што треба да се знае за Интернет заработка ;)
 
  • Like
Реакции: kiko

Kafka

Активен член
Зачленет/а
20 ноември 2011
Мислења
122
Реакции
41
Кога би бил мој ибиз.
1. Сигурно би направил дел каде што одредени специјалисти за одредена програма(peerfly, maxbounty, adsesnse ...) или пак под одреден маркетинг(промотивен) niche (video marketing, seo, twitter marketing, facebook, image marketing itn.) би започнале теми ама со конкретени чекори и со конкретни правила за постигнување на одредена цел(заработка, позиција, траффиц или што и да било). Имаше на времето еден тип русин thomasbyers кој што на еден форум започнуваше баш конкретни теми кои што детално објаснуваше што ќе работи и како ќе работи. За конкретниот пост имаше специјално наменето сајт, метод и алатки и делуваше навистина мотивационо за нооб-овите како нас да започнат со работа според неговите методи. Дури мислам дека поентата ако не заработиш толку и толку за одреден период дека он ќе ти ги даде тие пари. Дури и на еден тип му даде пари.. ама да не забегувам .
2. Можеби конкретен неофицијален семинар или вебинар за одредена тема да се организира за да се запознаеме сите членови (моја препорака лично). секако низ муабет да поразговараме што е проблем а што е решение за да постигнеме цел повеке приходи од интернет . Сигурен сум дека кога би се запознале подобро би можеле да си ги зголемиме бизнисите што ги работиме. Дали финта за зголемен број на фанови или на продажби. Јас искрено не знам никој лично од овој форум и сум тука чисто од причини што ми се допаѓа духот на форумов.
3. Организација на наградни игри заради поголема мотивација на членовите. Значи не треба многу инвестиција за основните работи за почеток . домаин и хостинг. Еве јас ќе донирам хостинг(колку и да треба) и ќе купам од соптвената заработка 3 домаини ако се организира наградна игра или некој натпревар.
 
  • Like
Реакции: kiko

stefan_v

Ninja
Зачленет/а
26 ноември 2011
Мислења
828
Реакции
307
Веб-страница
macedonius.com
Кога би бил мој ибиз:
1. Би гледал да добијам (или купам) ВИП акаунт од познатите IM форуми, пр. BHW и од таму би преведувал содржини што се корисни и потоа би ги објавил тука :)
2. Би забранил „молење“ за лајкови, од типот „еј ми фалат 10ина лајкови ај ако можете лајкнете“. Мислам дека се претерува со ова, ако некој сака мк лајкови нека ги моли на чет пријателите. :notwork:
3 Би ги затворил оние дневници кои не се ажурирани секојдневно или пак на 2 дена, а со самото тоа не се корисни. ;)
Фала за забелешките, ќе ги сметам за сугестии како да се подобриме. :)
За првото...Хм не сме размислувале за копи-пејст. Објавуваме овде нешто што лично сме се увериле дека работи. Не секој објавен метод е добар, иако наизглед е супер. Но ова е отворен форум така да кој сака може да реобјави тоа секако со правилно почитување на copyright, се надевам.
2. Ова беше во оф-топик, тема за оф-топик. Значи надвор од форумот. Не сме одлучиле за ова, ќе треба да се разговара.
3. Луѓето може нема да стигнат на напишат секој ден. Од кога ќе биде исполнет се трга лабелата Дневник. Дневниците се корисни многу и може да се научи баеги, така да ова најверојатно нема да биде исполнето. Дневниците се затвораат по барање на членот кои ги отворил(Се има случено неколку пати доколку не се во можност да го исполнат тоа што го зацртале или го пролонгирале). Се во договор со членовите.
Други сугестии? :D
 

stefan_v

Ninja
Зачленет/а
26 ноември 2011
Мислења
828
Реакции
307
Веб-страница
macedonius.com
Кога би бил мој ибиз.
1. Сигурно би направил дел каде што одредени специјалисти за одредена програма(peerfly, maxbounty, adsesnse ...) или пак под одреден маркетинг(промотивен) niche (video marketing, seo, twitter marketing, facebook, image marketing itn.) би започнале теми ама со конкретени чекори и со конкретни правила за постигнување на одредена цел(заработка, позиција, траффиц или што и да било). Имаше на времето еден тип русин thomasbyers кој што на еден форум започнуваше баш конкретни теми кои што детално објаснуваше што ќе работи и како ќе работи. За конкретниот пост имаше специјално наменето сајт, метод и алатки и делуваше навистина мотивационо за нооб-овите како нас да започнат со работа според неговите методи. Дури мислам дека поентата ако не заработиш толку и толку за одреден период дека он ќе ти ги даде тие пари. Дури и на еден тип му даде пари.. ама да не забегувам .
2. Можеби конкретен неофицијален семинар или вебинар за одредена тема да се организира за да се запознаеме сите членови (моја препорака лично). секако низ муабет да поразговараме што е проблем а што е решение за да постигнеме цел повеке приходи од интернет . Сигурен сум дека кога би се запознале подобро би можеле да си ги зголемиме бизнисите што ги работиме. Дали финта за зголемен број на фанови или на продажби. Јас искрено не знам никој лично од овој форум и сум тука чисто од причини што ми се допаѓа духот на форумов.
3. Организација на наградни игри заради поголема мотивација на членовите. Значи не треба многу инвестиција за основните работи за почеток . домаин и хостинг. Еве јас ќе донирам хостинг(колку и да треба) и ќе купам од соптвената заработка 3 домаини ако се организира наградна игра или некој натпревар.
Првото...Хм ќе размислиме.
Второто...Веќе се имаме договорено. Ќе биде исполнето. ;)
Третото...Веќе имаше наградни игри. Ќе се организираат наскоро уште. :)
 

Kafka

Активен член
Зачленет/а
20 ноември 2011
Мислења
122
Реакции
41
Првото...Хм ќе размислиме.
Второто...Веќе се имаме договорено. Ќе биде исполнето. ;)
Третото...Веќе имаше наградни игри. Ќе се организираат наскоро уште. :)
1. ок.
2. се надевам дека ќе прочитам навреме за да се подружиме
3. одлично.
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Кога би бил мој ибиз:
1. Би гледал да добијам (или купам) ВИП акаунт од познатите IM форуми, пр. BHW и од таму би преведувал содржини што се корисни и потоа би ги објавил тука :)
2. Би забранил „молење“ за лајкови, од типот „еј ми фалат 10ина лајкови ај ако можете лајкнете“. Мислам дека се претерува со ова, ако некој сака мк лајкови нека ги моли на чет пријателите. :notwork:
3 Би ги затворил оние дневници кои не се ажурирани секојдневно или пак на 2 дена, а со самото тоа не се корисни. ;)

1. Споделуваме содржини кои може да им користат на членовите, тука треба да се приклучат и членовите со споделување на методи а не само одредени членови од администрацијата.

2. Тоа ќе биде решено во скоро време пошто зеде голем замав во офтопик форумот.

3. Членовите кои креирале дневник и не го завршиле, по нивно барање темата се заклучува, или во период од 30 дена доколку не го ажурира дневникот темата ќе се заклучи. Тие членови кои неуспеале да го довршат дневникот во иднина може да имаат одредени лимитации како и перманентна забрана за креирање дневник.

За Kafka
1. Сподели линк по ПП за што размислуваш, ќе разгледаме иако имаме опфатено секаков вид на заработка па потребно е само да се отворат теми во одредените форуми.

2. Вебинари ќе има после првиот роденден на ИБиз кој се наближува :)

3. Ќе има во иднина многу повеќе, доколку имаш нешто да понудиш би било супер.

И благодарам за убавите зборови :) Мило ми е што ти се допаѓа ИБиз.
 

CofD

Активен член
Зачленет/а
5 декември 2011
Мислења
202
Реакции
26
Веб-страница
lolding.com
1. Споделуваме содржини кои може да им користат на членовите, тука треба да се приклучат и членовите со споделување на методи а не само одредени членови од администрацијата.

2. Тоа ќе биде решено во скоро време пошто зеде голем замав во офтопик форумот.

3. Членовите кои креирале дневник и не го завршиле, по нивно барање темата се заклучува, или во период од 30 дена доколку не го ажурира дневникот темата ќе се заклучи. Тие членови кои неуспеале да го довршат дневникот во иднина може да имаат одредени лимитации како и перманентна забрана за креирање дневник.

1. Се сложувам со тебе, сите треба да објавуваат методи (што работат), само јас мислев нешто како содржини (методи, кракови, премиум ствари итн.) до кои немаат пристап голем број луѓе.
2.Ок
3.Повеќето ме нападнаа, ама јас не мислев бришење на дневник на некој кој редовно го ажурира ама ете бил отсутен некој ден туку мислев на бришење на непотребни дневници како овој: КЛИК
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
3.Повеќето ме нападнаа, ама јас не мислев бришење на дневник на некој кој редовно го ажурира ама ете бил отсутен некој ден туку мислев на бришење на непотребни дневници како овој: КЛИК

Дневниците сега за сега не ги бришеме, туку само го тргаме префиксот Дневник пред името. За тие кои имаат успешен дневник префиксот останува, така да членовите може да ги разликуваат темите со успешен дневник од тие кои не е успешен. Со тек на време заклучената тема со неуспешниот дневник (или недовршен) ќе падне најдолу во листата на теми..
 

ZionPax

Активен член
Зачленет/а
16 јуни 2012
Мислења
54
Реакции
30
Кога би бил мој ибиз прво би го сменил дизајнот. Прегледен е, ама е далеку од совршенство.
Потоа би креирал групи од кои секоја ке има различен пристап. Тоа би го сторил бидејќи сметам дека на форумов има членови кои имаат големо знаење и се спремни да го споделат но само во мала доверлива група. Ке има место за почетниците, ке има идеи за нив но ке има место и за оние кои се подолго време навлезени во оваа работа и не сакаат секоја идеја да ја споделат со сите членови.
Би имало еден вид на различни нивоа каде што сместувањето ке биде рачно а ке има јасно дефинирани критериуми кои ке ја мерат уникатноста и квалитетот на содржините а не бројот на мислења се со цел подобро да се изврши регрутирањето и правилната поделба на членовите.
Сакам Blackhat, лесни и брзи методи на заработка но исто така сакам и дискусија околу различни идеи кои не секогаш мора да се тестирани, па најверојатно би се потрудил да го придвижам форумот на таа страна.
Сакам повеќе Reports од членовите, подобро абдејтувани интернет дневници...
Голем дел од овие работи зависат од членовите а не од администрацијата, токму затоа го пишувам постов. Ако на некој му се допаѓа мојата идеја, може да започне со имплементирање. Еден по еден, за кратко време сите ке прифатат и промените ке се случат преку ноќ.
 

stefan_v

Ninja
Зачленет/а
26 ноември 2011
Мислења
828
Реакции
307
Веб-страница
macedonius.com
Не се случува ништо преку ноќ. Ништо.
Се ќе се среди. Благодарам на предлозите.
Групи веќе имаме(Администрација, VIP-рачно бирани, Членови).
За изгледот - веќе се работи на тоа, поголеми промени наскоро.
Зафатен сум баеги, а знам како да повлечам дискусија, само немам време да го скоцкам тоа. :( Коа пишувам сакам асално да биде.

Имате уште предлози? - Кажувајте! :)
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Кога би бил мој ибиз прво би го сменил дизајнот. Прегледен е, ама е далеку од совршенство.
Потоа би креирал групи од кои секоја ке има различен пристап. Тоа би го сторил бидејќи сметам дека на форумов има членови кои имаат големо знаење и се спремни да го споделат но само во мала доверлива група. Ке има место за почетниците, ке има идеи за нив но ке има место и за оние кои се подолго време навлезени во оваа работа и не сакаат секоја идеја да ја споделат со сите членови.
Би имало еден вид на различни нивоа каде што сместувањето ке биде рачно а ке има јасно дефинирани критериуми кои ке ја мерат уникатноста и квалитетот на содржините а не бројот на мислења се со цел подобро да се изврши регрутирањето и правилната поделба на членовите.
Сакам Blackhat, лесни и брзи методи на заработка но исто така сакам и дискусија околу различни идеи кои не секогаш мора да се тестирани, па најверојатно би се потрудил да го придвижам форумот на таа страна.
Сакам повеќе Reports од членовите, подобро абдејтувани интернет дневници...
Голем дел од овие работи зависат од членовите а не од администрацијата, токму затоа го пишувам постов. Ако на некој му се допаѓа мојата идеја, може да започне со имплементирање. Еден по еден, за кратко време сите ке прифатат и промените ке се случат преку ноќ.

Сакам да слушнам твое мислење што точно би сакал да промениш во дизајнот.

Има веќе ВИП форум кој не се гледа за обичните членови така да ВИП форумот се користи за тоа.

Тука си во право. Покрај администрацијата (која има задача да го одржува форумот) тука се членовите кои треба да го поддржат со некои методи и постови кои би им помогнало на другите членови. Моментално сме тројца во администрација кој напорно работиме за нови можности кои би им биле достапни на членовите.
Очекувам во иднина членовите повеќе да се активираат во дискусии и да споделат свои методи.

И да, стефан откри мала тајна :), се работи на поправка, надградба и оптимизирање на темата која се користи па така да ќе биде пуштена наскоро.
Повеќето идеи и совети беа прифатени и се веќе имплементирани.
 

ZionPax

Активен член
Зачленет/а
16 јуни 2012
Мислења
54
Реакции
30
Во врска со дизајнот, најверојатно би искористил тема како Uniform.
Ја одбрав темата бидејќи изгледа супер, а нуди можност за прилагодување посебно за секој корисник. Членовите можат да си стават своја позадина, и да си го направат форумот да изгледа како што тие сакаат.
Дизајнот и не е толку битен, тоа е нешто што постојано евоуира и се менува, тоа што денес е ок незначи дека утре ке остане така.
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Во врска со дизајнот, најверојатно би искористил тема како Uniform.
Ја одбрав темата бидејќи изгледа супер, а нуди можност за прилагодување посебно за секој корисник. Членовите можат да си стават своја позадина, и да си го направат форумот да изгледа како што тие сакаат.
Дизајнот и не е толку битен, тоа е нешто што постојано евоуира и се менува, тоа што денес е ок незначи дека утре ке остане така.

Нема планови за менување на тема, но тоа не значи дека неможе да додадеме "layout customizer", моменталната тема има претрпено некои измени во кодот па не е лесно тукутака само да се промени со нова, мислам ме сваќаш што сакам да кажам...
Фала за предлогот, ќе го имам во предвид ова со менувањето на позадина за во иднина.[DOUBLEPOST=1368044900,1350168208][/DOUBLEPOST]Да ја освежиме темава и да слушнеме ваши совети, предлози, идеи...
 

TheHarrabed

Нов член
Зачленет/а
30 март 2013
Мислења
65
Реакции
5
Зголемите малку Weight на десните слајдери и Видгетот за Најнови теми преименувајте го во Нови теми и наместо 5 прикажани нови теми ставите 20 или пак 10. И напрајте портал Ибиз, верувајте така подобро ќе добиете регистрирани луѓе на форумот. Статискита за тоа колку има онлајн и колку има регистирани нека ви оди во десниот слајдер со посебен видгет од овој кој го имате моментално соодветен за слајдер. И пробајте некако да го потполнете десниот слајдер до долу да си добие форумот структура.
И заборавив, ставете поголем избор на теми за да можат луѓето да одберат така како што сакат.

Поздрав :)
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Зголемите малку Weight на десните слајдери и Видгетот за Најнови теми преименувајте го во Нови теми и наместо 5 прикажани нови теми ставите 20 или пак 10.

И напрајте портал Ибиз, верувајте така подобро ќе добиете регистрирани луѓе на форумот.

Статискита за тоа колку има онлајн и колку има регистирани нека ви оди во десниот слајдер со посебен видгет од овој кој го имате моментално соодветен за слајдер. И пробајте некако да го потполнете десниот слајдер до долу да си добие форумот структура.

И заборавив, ставете поголем избор на теми за да можат луѓето да одберат така како што сакат.

Поздрав :)
Проширување на виџетот нема да има промени поради што ова како дифолт е најдобро, така да тука нема да има големи промени, а и да има нема да бидат забележливи.

Портал има => ibiz.mk треба автори.

Статистиката која ја користи ИБиз е custom made и е само за доле, со тоа што е тргната онаа стандардна статистика и е направен простор. Нема потреба на натрупување на десниот сајдбар.

Какви теми дај предлози?
 

TheHarrabed

Нов член
Зачленет/а
30 март 2013
Мислења
65
Реакции
5
Проширување на виџетот нема да има промени поради што ова како дифолт е најдобро, така да тука нема да има големи промени, а и да има нема да бидат забележливи.

Портал има => ibiz.mk треба автори.

Статистиката која ја користи ИБиз е custom made и е само за доле, со тоа што е тргната онаа стандардна статистика и е направен простор. Нема потреба на натрупување на десниот сајдбар.

Какви теми дај предлози?

Кога мислев за портал, не мислев за XenForo портал, мислев на WordPress, Drupal и слично. За теми нешто одбери овде некоја темна верзија или напрај своја(лесно е правењето на XenForo)


Код:
http://xenforo.com/community/resources/categories/dark-styles.6/
 

dorco

Активен член
Зачленет/а
26 јануари 2013
Мислења
361
Реакции
118
а што е битно дали е вордпрес или ксенфоро? портал си е портал...
 
На врв Дно