[Завршено] Бришење на Конверзациите

Статус
Затворена за нови мислења.

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Како што знаете ИБиз на почетокот беше на vbulletin па потоа се префрли на xenForo како понова и подобра платформа која е полесна и пофлексибилна за работење и модифицирање...
Приватните пораки кои беа на vbulletin при префрлањето на xenForo останаа во вашето Сандаче. Планирано е бришење на Конверзациите некаде околу 15-20 овој месец, па доколку имате некои информации кои сакате да ги зачувате сторете го тоа што поскоро.
10 дена пред бришењето ќе има Нотификација на форумот која сите членови ќе ја видат.[DOUBLEPOST=1361232335,1349043786][/DOUBLEPOST]Кога се префрливме на xenforo имавме 2 опции, да не ги додаваме пораките кои биле на стариот форум, или да ги додадеме. Решивме да бидат додадени но да се најде начин истите да може да се избришат по одреден период, или да има ограничување во сандачето со пораки.

xenForo нема никакво ограничување па така да можете да имате милијарда пораки, ова е недостаток, но во разговор со креаторот имале во план да ограничат пораките и многу други опции но затоа што xenForo имаат судски случај со InternetBrand (многу моќна фирма која стои зад vBulletin) не може да извадат нова верзија еве веќе 1 година од последната верзија на xF.
Не велам дека xenForo е лоша напротив може да се споредува со најновата 5та верзија на vbulletin но проблемот е што овие копиљациве ја кочат работата и неможе да се извади нова верзија со нови можности.

Сека околу бришењето на пораките.

ИБиз има 780 пораки кои има само една порака внатре (пример: системски пораки), значи само тој што ја испратил пораката, како во примеров. Таквите пораки кои се многу стари ќе бида избришани.
Бришењето на пораки без одговор ќе се бришат периодично и првото бришење ќе биде на 1ви април.

ИБиз има 1210 пораки во кои последен одговор бил пред 6 месеци. Значи тоа се пораки каде имало конверзација и последниот пишал точно пред 180 дена.
Од овие 1210 пораки до сега ќе се избришат само 250 пораки т.е само пораките кои биле од почетокот кога започнал ИБиз па се до префрлувањето на xenforo и првото бришење ќе биде на 1ви април.

На први април ќе се направи прво бришење, и потоа наредно бришење ќе биде на секои 6 месеци.

Доколку успешно заврши спорот кој го има xenForo и се извади нова верзија ова бришење нема да биде потребно и секој ќе има одреден капацитет во сандачето за пораки и ќе има можност да ги брише полесно, што во случајов моментално бришење на пораки е една по една.

Ова е само известување. Во недела ќе има известување за бришењето кое ќе го прочитаат сите.
Темава ја оставам отворена за некој ако сака да праша нешто...[DOUBLEPOST=1362090822][/DOUBLEPOST]xenForo победи во судскиот спор против InternetBrands! :thumbsup:
Grace+Grace LLP, a Southern California law firm of intellectual property trial attorneys, has secured an important victory for its clients XenForo Limited and founders Ashley Busby, Kier Darby, and Michael Sullivan in their long-running dispute with Internet Brands, Inc. and its vBulletin software subsidiaries.
[DOUBLEPOST=1364866697][/DOUBLEPOST]1271 пораки беа избришани.
873 пораки беа со 0 одговори, останатите беа со одговор од пред 6 месеци.
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Дно