Дневник Девети Интернет Маркетинг Дневник

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125
Здраво на сите!
Одамна немало дневник,редно беше ! Инаку овај ми е досега втор дневник,
минатиот не беше успешен,не бев толку сериозен и немав многу мотивација.
Но затоа тука сме да го поправиме тоа.


Главна цел :
200$

Компанија:
Peerfly

Што направив денеска:
-Си го вратив стариот акаунт на Peerfly
-Најдов добра понуда за Iphone 5
-Направив блог на tumblr, и го уредив добро
-Ја најдов програмата Cpa Blaster и ја тестирав

Што имам :
- 20 јутуб акаунти
- Добро уреден блог
- Cpa Blaster
- И што е најважно - МОТИВАЦИЈА!Wish me good luck :D
 

stefan_v

Ninja
Зачленет/а
26 ноември 2011
Мислења
828
Реакции
307
Веб-страница
macedonius.com
Со среќа, многу многу многу многу многу пари од се срце да си направиш! :D
 

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125

aleksandar4o

Активен член
Зачленет/а
7 февруари 2012
Мислења
415
Реакции
186
Ајде да видиме, со среќа !
 

kiko

Активен член
Зачленет/а
3 мај 2012
Мислења
278
Реакции
105
ај со среќа па и повеќе да напраиш од зададената цел ;)
 

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125
ај со среќа па и повеќе да напраиш од зададената цел ;)
Фала ти Кико,ќе се потрудам :)

Инаку уште од првиот ден ме кочи работата. Симнав видео,го едитирав во сони вегас се го средив, и одам да го уплоадирам ми вади некој ерор кога ќе стигне до 50%.
Пробав од 10 различни акаунти,истото е.
 

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125
Благодарам :)

Фала ти Кико,ќе се потрудам :)

Инаку уште од првиот ден ме кочи работата. Симнав видео,го едитирав во сони вегас се го средив, и одам да го уплоадирам ми вади некој ерор кога ќе стигне до 50%.
Пробав од 10 различни акаунти,истото е.
Дане знај некој до што е проблемот ?
Еве слика:
[DOUBLEPOST=1385832399,1371728240][/DOUBLEPOST]Здраво! Еве ме пак :D

Се извинувам што не бев активен, имав многу работа и не ми одеше, па баталив CPA, но сега повторно почнувам , имам мотивација и сум сериозен :)

Цел останува иста (200$)

Компанија: AdworkMedia

Што направив досега:
- Направив акаунт на AWM
- Имав едно видео со 15к views и на него поставив линк во desc (заклучен со Link Locker)
Oд него добив 1.45$ :D
-Истражував ниче, направив 4 видеа и ги уплоадирав, купив од фивер views за сите па очекувам да бидат најкасно додадени за 48 часа.

Што планирам да направам:
- Да ги бостирам видеата со лајкови, коментари.
- Да најдам ниче и да направам 4 нови видеа (и за нив да купам views од фивер)
- Да направам 4 landing pages за 4те видеа кој ги имам.

Достигнато:
$1.45Преостанато:

198.55
 

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125

Благодарам :D[DOUBLEPOST=1386106741,1385854522][/DOUBLEPOST]Овие 2 дена направив 4 landing pages за сите 4 видеа, тие што ми беа од порано со по 15к видеата од таму ми дојдоја сите кликој и leads.
Како и да е сите 4 видеа имаат околу 20к views, бостирани се со лајкови и коментари.

Добро е што научив како да ранкирам видеа, така да сега ќе се посветам повеќе на ранкирањето на тие видеа. Сега направив уште едно видео (истото ниче) па ќе го бостирам и ќе пробам да го ранкирам.

Достигнато:
$6.85Преостанато:

$193,15
 

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125
За мотивација, и со среќа !

Хаха, стварно мотивира! Благодарам Кон :D

Денеска ништо не направив, а вчера добив нов lead итоа $9.00!
Достигнато:
$15.85Преостанато:

$184,15
 

default

Истакнат член
Зачленет/а
14 јуни 2012
Мислења
248
Реакции
125

Фала :D[DOUBLEPOST=1386437836,1386284330][/DOUBLEPOST]Деновиве не направив ништо посебно, се потрудив да ги ранкирам видеава ги бостирав со лајкови views и слично..
Сега уште на некој видеа ќе доставам коментари, па ќе направам нови видеа...

Достигнато:
$21.15Преостанато:

$178.85[DOUBLEPOST=1386969635][/DOUBLEPOST]Незнам што му е, еден ден само од едно видео имам преку 10 клика, еден ден немам ни 1 клик од тоа видео.

Пред 2 дена направив видео го уплоадирав (ново ниче ) и го бустирав добро...

Од него вчера имав 2 leads ($1.07) а денеска од друго видео имам околу 12 клика и 1 lead ($0.50)..
Многу слаб EPC и CR деновиве, денеска 19 клика за сега и 1 lead (EPC $0.03 CR 5.26%)

Достигнато:
$28.62Преостанато:

$171.38
 
На врв Дно