Дали мислите дека е добро рекламирање на сајтови преку фб страници?

Marina

Нов член
Зачленет/а
13 јули 2012
Мислења
4
Реакции
0
Доколку сте заинтересирани за таков добар маркетинг на портали преку фб страница, јас знам 1 другар кој работи со тоа. Работи во 2 страници кои заедно имаат 40000 обожователи и му објавува на порталите за многу ниска цена
 

POWER

Активен член
Зачленет/а
31 декември 2011
Мислења
438
Реакции
46
Веб-страница
filiptodorov.info
И тоа како е добро да се рекламира преку фб, најмногу трафик може да се собере така.
Имав еднаш админ на страница со 250 илјади лајкови, сите од балканот, премногу трафик се собира..
нажалост ми го тргнаа админот :/
 

BlackHat

Активен член
Зачленет/а
22 јуни 2012
Мислења
132
Реакции
52
Најголем трафик сајтовите имаат од фб, е сега зависи колку е таа "ниска цена"... :)
 

Колман

Активен член
Зачленет/а
5 мај 2012
Мислења
182
Реакции
99
Добро е рекламирањето преку ФБ. Но оние кои плаќаат за такво рекламирање треба да знаат за новите промени.
Фејзбук има имплементирано скрипта, скрипта која сама бира кај кои фанови ке се прикаже објавата. Обично се појавува на околу 1о% проценти од обожавателите. А ако немате никакви интеракци со фан страната тогаш воопшто нема да ви се појавува на зидот.
Ова нормално е направено за профит, страниците да плаќаат за да прикажат објавите на повеќе корисници.
Сега спамот на ФБ не е толку ефективен како порано, па јас би се подзамислил малце за ваквиот начин на рекламирање. Сепак бројките се тие, уште се остваруа добар профит така за ниска цена.
 

Marina

Нов член
Зачленет/а
13 јули 2012
Мислења
4
Реакции
0
Колман доколку е активна страницата објавите излегуваат над 20 % а и често до 35 %. Кои се вашите портали, за да можете да ја добиете понудата и цената (сега другар ми вклучил уште 1 страница гратис) Значи 3 страници имаат некаде над 45000 обожователи
 

Колман

Активен член
Зачленет/а
5 мај 2012
Мислења
182
Реакции
99
Колман доколку е активна страницата објавите излегуваат над 20 % а и често до 35 %. Кои се вашите портали, за да можете да ја добиете понудата и цената (сега другар ми вклучил уште 1 страница гратис) Значи 3 страници имаат некаде над 45000 обожователи
Активни корисниците
 

Artweb

Член
Зачленет/а
12 февруари 2013
Мислења
127
Реакции
18
Колман доколку е активна страницата објавите излегуваат над 20 % а и често до 35 %. Кои се вашите портали, за да можете да ја добиете понудата и цената (сега другар ми вклучил уште 1 страница гратис) Значи 3 страници имаат некаде над 45000 обожователи
Kaко да не поврзеш со другар ти?
 
На врв Дно