Дали ви сметаат рекламите на .мк сајтовите?

Дали ви сметаат рекламите на .мк сајтовите?

  • Не

    Гласови: 4 40.0%
  • Да

    Гласови: 6 60.0%

  • Вкупно гласале
    10

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Нашиве веб страни се пренатрупани со реклами па ме интересираше дали вие како читатели на некој од македонскиве веб страни ги мразите и ви сметаат рекламите додека читате некои статии? Јас навистина се нервирам кога ќе отворам некој .мк сајт каде што неможам да си ја најдам статијата од премногу реклами кои се “лизгаат“ по страната.
 

POWER

Активен член
Зачленет/а
31 декември 2011
Мислења
438
Реакции
46
Веб-страница
filiptodorov.info
Никој не ме нервира освен мотика, има превише ама превише реклами дури и компјутерот ми закочува -.-
 
  • Like
Реакции: CofD

Dimemk

Активен член
Зачленет/а
9 април 2012
Мислења
254
Реакции
39
Веб-страница
infospot.com.mk
Не да ме нервират, еден период не ја ни отварав точка, од тоа смешно ДАБ пиво, од кај ми ја отворе 101 пат кликнам пренасочи кон точка или Х да ја исклучам, ма не бре стое ...
Така да многу ме нервираат а и онака брзо се нервирам :)
 

kon

Истакнат член
Зачленет/а
12 ноември 2011
Мислења
1,195
Реакции
304
Веб-страница
darkoefremov.com
@POWER исти случај и тука ... не ме нервират освен мотика ... едно видео на раат не мож да изглеам
 

stefan_v

Ninja
Зачленет/а
26 ноември 2011
Мислења
828
Реакции
307
Веб-страница
macedonius.com
Точка, мотика и тако даље се препрепре натрупани со реклами. Особено онаа на T-Home со тоа бинг она детено што е набожемски магионирар(се пушташе онака) и ме вадеше од памет.
Што е претерано е претерано.
На оваа тематика збореше и Трендо(кој во моментов го има off.net.mk, а порано и on.net.mk).
 

CofD

Активен член
Зачленет/а
5 декември 2011
Мислења
202
Реакции
26
Веб-страница
lolding.com
Освен мотика другите не :)+
 

томче

дизајнерче
Зачленет/а
8 септември 2011
Мислења
391
Реакции
16
Веб-страница
www.ibiz.mk
Одговорив не, затоа што им адблокер, а од тие флеш реклами на кајгана,мотика/... процесорот на нетбуков идат до максиум, не знаат доста колку е, и тоа повеќе им штети али јбг желни за пари
 

Аце

Ordinary guy.
Зачленет/а
9 септември 2011
Мислења
2,036
Реакции
856
Веб-страница
ibiz.mk
Целта на ова ми беше да видам што мислите за нашите .мк страни и за тоа како тие претерано максимално го искористуваат просторот за маркетинг.
Како корисник на Adblock Plus неодамна направив листа и ја објавив тука:
Код:
http://pipelin.ws.mk/abp/
редовно ја надградувам листата така да тие кои користат Adblock Plus нема да имаат никаков проблем со посетувањето на .мк страни со премногу флеш реклами.
 
На врв Дно