Дали ако се хостира страна од localhost ќе работи нормално како секоја страна?

Copka1987

Нов член
Зачленет/а
31 мај 2013
Мислења
42
Реакции
6
Бидејќи почнав со изработка на страни сакав да добијам и ваши мислења дали ако страната која ќе биде хостирана преку localhost ќе работи како нормална?
Иначе localhost е инсталиран преку xampp.
 

Bojan

Член
Зачленет/а
9 март 2012
Мислења
79
Реакции
42
Бидејќи почнав со изработка на страни сакав да добијам и ваши мислења дали ако страната која ќе биде хостирана преку localhost ќе работи како нормална?
Иначе localhost е инсталиран преку xampp.

Да, во 99% од случаите. Тоа е стандарден начин на работа.
Само користи релативни патеки за сите ресурси(слики, js и слично) за да немаш проблеми при миграција на страната.
Добро е да имаш и тест лајв сервер за тестирање на сите функционалности одкако е готова страната.

Какви страни правиш?
 

Copka1987

Нов член
Зачленет/а
31 мај 2013
Мислења
42
Реакции
6
Да, во 99% од случаите. Тоа е стандарден начин на работа.
Само користи релативни патеки за сите ресурси(слики, js и слично) за да немаш проблеми при миграција на страната.
Добро е да имаш и тест лајв сервер за тестирање на сите функционалности одкако е готова страната.

Какви страни правиш?

Денес ќе почнам со правење на страната затоа прашав дали може да се напраи да не зафркнам нешто, а незнам страната што тема би имала :)
 

sumi

Нов член
Зачленет/а
7 јули 2013
Мислења
1
Реакции
0
Бидејќи почнав со изработка на страни сакав да добијам и ваши мислења дали ако страната која ќе биде хостирана преку localhost ќе работи како нормална?
Иначе localhost е инсталиран преку xampp.

Во голема мера треба да е исто. Сепак постојат разлики со XAMPP генерално ги имаш сите функции и премисии на располагање како администратор на твојот PC, на shared хостинг има некој ограничувања, можеби некој php функции кој се небезбедни да се исклучени и слично.

Генерално треба да си во ред но и да не работи на live сервер ке треба да направиш некој прилагодувања само.
 

kon

Истакнат член
Зачленет/а
12 ноември 2011
Мислења
1,195
Реакции
304
Веб-страница
darkoefremov.com
Ако правеш на твојо ПЦ со ксамп, ке треба компјутеро да ти е 24/7 уклучен за да ти биде страната достапна у секој момент.
 
На врв Дно