Прелистувањето на ИБиз како нерегистриран корисник е ограничено на неколку форуми.
Избегнете го ова ограничување со бесплатна регистрација..

Употреба на колачиња (cookie)

Оваа страна појаснува како колачињата се користат од страна на форумот. Доколку продолжите да го користите овој форум Вие се согласувате со нашиот начин на употреба на колачињата.

Што се колачиња

Колачињата се мали фајлови кои се складираат на Вашиот компјутер од страна на програмата за прелистување на интернет (Internet Explorer или Firefox) на барање на страната на кој се наоѓате. Ова му овозможува на страната која ја прегледувате да запомне ваши преференци и историја но и да Ве остави да бидете најавени.

Колачињата може да бидат сместени на Вашиот компјутер за кратко време (додека вашиот прелистувач е отворен) или за подолго време, дури и години. Колачиња кои не се поставени од оваа страна нема да бидат достапни за нас.

Како ние ги користиме колачињата

Оваа страна проверува:

  • Регистрација и задржување на Вашите преференци. Ова овозможува да останете најавени и да го запомнување изборот на јазик и изглед кој сте го избрале.
  • Аналитики. Ова ни овозможува да утврдиме како луѓето го користат форумот и да го подобруваме.
  • Рекламни колачиња (најверојатно од надворешни извори). Доколку овој форум прикажува реклами, колачиња може да потврдат кој ја погледнал рекламата и слично. Овие колачиња се поставени од трети лица во кој случај овој сајт не може да ги чита или менува.
  • Колачиња од трети лица за Фејсбук или Твитер. Овие колачиња се поставени од трети лица независно, и овој форум нема можност да им пристапува.

Отсранување/оневозможување на колачиња

Раководењето со колачиња и нивните преференци мора да се направи преку интернет прелистувачот и неговите опции на Вашиот компјутер. Следува листа на упатства како ова да го направите за популарни пребарувачи: